O krnjevcu

Često postavljana pitanja

Krem med je cvetni med koji je posebnom tehnologijom pretvoren u kremastu strukturu, kako bi se lakse koristio. Uživajte na malo drugačiji način u medenom namazu.

Med možete konzumirati i metalnom kašikom, nasuprot popularnom mitu da dolazi do hemijske reakcije gde med gubi prirodna svojstva.

Kristalizacija je prirodno svojstvo meda, do nje dolazi zbog visokog sadrzaja glukoze koja se vremenom pretvara u kristale. Pojedine vrste meda brže kristališu od drugih (npr. lipov med brže kristališe od bagremovog meda).
Kristalisan med možete konzumirati bez brige jer on zadržava sve hranljive i biološke vrednosti kao i med u tečnom stanju. Kristalisan med možete vratiti u tečno stanje ukoliko ga potopite u posudu sa toplom vodom (temperatura vode ne sme da pređe 40c kako bi se zadržale sve hranljive vrednosti meda)

Nažalost, bez laboratorijskih uslova nije moguće proveriti da li je med 100% prirodan. Krnjevac med se testira u sertifikovanim laboratorijama kako bismo sa sigurnošću utvrdili da je med garantovano 100% prirodan.

Boja meda umnogome zavisi od vrste meda, npr. bagremov med je izrazito svetlo žute boje i blago providan, dok  livadski med ima dosta tamniju boju. Potrebno je naglasiti da se može desiti da med iste vrste ima različitu boju i to prvenstveno zavisi od podneblja na kojem je med sakupljen. Svaka tegla Krnjevac meda je ujednačenog kvaliteta i sadrži samo onu vrstu meda koja je naglašena na deklaraciji bez ikakvih dodataka.

Med koji se čuva u propisanim uslovima se neće pokvariti, međutim prema zakonu RS sve hranjive namirnice moraju imati ograničen rok trajanja.